vi tror på framtiden

Ditt plagg från Stormie Poodle har gjorts med största omtanke om ditt barns känsliga hud, vår gemensamma miljö och för dem som tillverkat våra produkter. Dina val påverkar hur planeten mår. Genom att återanvända, reparera och ta hand kläderna får de ett långt liv vilket bidrar till minskad belastning på miljön.

Så här jobbar Stormie Poodle

Här berättar Caroline von Post om hur kläderna tillverkas och hur det bidrar till en bättre värld

Miljö

Stormie Poodle värnar om vår gemensamma miljö. Plaggen görs av återanvända kvalitetstextilier. Genom återanvändning bidrar vi till minskad kemikalie- och vattenanvändning. En del plagg har vad vi kallar ”dubbel storlek” – de är designade för att växa i. Därmed räcker de längre – vilket är bra för både plånboken och för miljön.

Hälsa

Stormie Poodle bryr sig om din och ditt barns hälsa. Därför sys alla plagg med återanvända textilier från Comforta, ett Svanenmärkt tvätteri. Detta är en fördel jämfört med kläder gjorda av nytt material eftersom de kan innehålla kemikalierester från tillverkning och efterbehandling som kan ge upphov till irritation och allergier.

Etik

Stormie Poodle arbetar för schysst och rättvis tillverkning. Vi tillverkar våra produkter hos Livslust i Lettland och hos Yalla Trappan i Malmö. Livslust stödjer lettiska ungdomar med stipendier för högre utbildning. Yalla Trappan skapar arbetstillfällen åt kvinnor i Rosengård. Vi strävar alltid efter att ta till vara på både mänskliga och materiella resurser.